De Amerikaanse provincieplaats Bentonville, in de uiterste noordwesthoek van de staat Arkansas, was voorheen alleen bekend als hoofdkwartier van Walmart, de grootste retailer ter wereld. Maar sinds 11 november 2011 staat er een attractie van wereldniveau, het museum Crystal Bridges.  Dat door de architect Moshe Saldie schitterend werd vormgegeven in en rond een kleine riviervallei. In aansluitende zalen worden permanent zo’n 400 werken van Amerikaanse kunstenaars geëxposeerd, van vijf eeuwen terug tot laat in de vorige eeuw. Dit museum is een lange, lange rit waard. En de toegang van de vaste collectie is gratis, want die wordt gesponsord, door Walmart. Website www.crystalbridges.org.

Ten Potawatomi chiefs, George Winter (1857)

A girl and her dog in a grape arbor, Susan Catherine Waters (1855-60)

September sunshine, John Henry Twachtman (1892)

Under the willows, John Singer Sargent (1887)

Rose the riviter, Norman Rockwell (1943)

Dolly Parton, Andy Warhol (1985)