Een van Amerika’s grootste musea en tegelijk een van de honderd meest bezochte ter wereld troont op een lage heuvel aan het noordwestelijke eind van Philadelphia’s ‘Museum Mile’, namelijk het Philadelphia Museum of Art. Dit bezit een overrompelende collectie van zo’n dertigduizend kunstwerken verdeeld over ongeveer tweehonderd galerieën. Ongeveer twee derde van de verzameling komt uit Europa en Noord-Amerika, en omvat een tijdspanne van twintig eeuwen. Bepaald indrukwekkend zijn de aanwezige Franse impressionisten, met voorop Monet. Een groot, soms als controversieel ervaren uitbreidingsproject van Frank Gehry begint een beetje gestalte te krijgen, maar zal pas in 2028 geheel gereed zijn.

Edouard Manet, Le Bon Bock (1873)

Claude Monet, Watergezicht met zonsondergang (1875)

Camille Pisarro, Avenue de l’Opéra (1898)

Marcel Duchamp, Sonata (1911)

Joan Miró, Paard, pijp en rode bloem (1920)