In Giverny, op enkele minuten gaans van de tuinen van Monet, opende Daniel J. Terra anno 1992 zijn eigen museum. Dat gewijd was aan kunst uit zijn geboorteland, Amerika. Na het  overlijden van stichter, vier jaar later, bleef het museum nog ruim een decennium bestaan – om uiteindelijk, met hulp van vijf regionale organisaties en het Musée d’Orsay (dat werken uit ging lenen), geconverteerd te worden tot het Musée des Impressionismes. In het modern vormgegeven gebouw, waarvoor een fraaie tuin ligt, bestaat de vaste collectie uit prachtige schilderijen van voornamelijk impressionisten, terwijl daarnaast tal van tijdelijk exposities worden georganiseerd. Wie als kunstliefhebber Giverny bezoekt, mag dit museum niet missen.


Alfred Sisley, Printemps paysanne sous arbre en fleurs (1866)


Gustave Caillebotte, Portraits à la campagne (1876)


Marie Bracquemont, Le goûter (1880)


Maurice Denis, Matin de Pâques (1892)


Pierre Bonnard, La partie de croquet (1892)