In Aix-en-Provence, binnen de aristocratische wijk Mazarin, werd anno 1838 het Musée Granet geopend. Dit wordt beschouwd als een van Frankrijks mooiste, dankzij de ongeveer 750 sculpturen en schilderijen die er op ongeveer vierduizend vierkante meter worden geëxposeerd. Een (niet heel grote) zaal is gewijd aan de fameuze plaatsgenoot Paul Cézanne, terwijl daarnaast andere grote Franse en andere kunstenaars vertegenwoordigd zijn, van Rembrandt (laat zelfportret) tot Nicolas de Staël. De te volgen route is soms wat onduidelijk, maar suppoosten helpen je graag in de juiste richting.

 


François-Marius Granet, Montagne Sainte-Victoire vanaf een binnenplaats, 1849


Emile Loubon, Les menons en tête d’un troupeau en Camargue (detail), 1864


Paul Cézanne, Les Baigneuses, 1891

Alberto Giacometti, Portret van Anneth, 1914

 

 

 

 

 

 

 

Nicolas de Staël, Voetballers, 1952