In  Napels is Via Toledo, op loopafstand van de passagiersgaven, niet alleen een winkelstraat met ook populaire pizzeria’s,  maar tevens de locatie van een paleisachtig kunstmuseum. Deze Galerie d’Italia heeft als onderkomen het 17e-eeuwse Palazzo Zevallos Stigliano dat een grote hal heeft en dat met veel praal werd ingericht. Op de begane grond en de eerste etage vinden wisselende exposities plaats; de vaste collectie bevindt zich op de tweede verdieping – en omvat een aantal indrukwekkend mooie werken van Italiaanse kunstenaars. Hun werken werden veelal in de tweede helft van de 19e-eeuw gecreëerd, de tijd van de Franse impressionisme. Maar ook Caravaggio is present, met een groot schilderij uit 1610.


Caravaggio, Het martelaarschap van St. Orsola (1610)


Domenico Morelli, Dame met waaier (1873)


Francesco Palo Michette, Zelfportret (1877)


Carlo Brancaccio, Het lijkt op regen (1889)


Salvatore Postiglione, Voor een nieuwe mis (detail, 1894)