Wie als kunstliefhebber op de Veluwe is, zou ook Simonis & Buunk kunnen bezoeken. Deze in het centrum van Ede gevestigde kunsthandel – in wezen een hele grote galerie –  koestert namelijk een hoogwaardige, honderden schilderijen tellende collectie van vooral 19e-eeuwse en vroeg 20e-eeuwse werken die in smaakvol ingerichte zalen, kamers, hallen en gangen van een drietal panden kunnen worden bekeken (en uiteraard gekocht). Met name Hollandse impressionisten zijn sterk vertegenwoordigd. Je kunt er gewoon binnenlopen, maar aanmelden van te voren is wellicht handig, via www.simonis-buunk.nl.  


Otto Eerelman (1839-1926), Zomerlicht


Anton Koster (1859-1937), Tulpenvelden tussen de bomen


Isaac Israëls (1865-1934), Een drukke dag op het strand van Scheveningen


Johan Frederik Cornelis Scherrerwitz (1865-1951), Boomschuiten op het strand


Cornelis Vreedenburgh (1880-1946), Gezicht op de Raamgracht en de Zuiderkerktoren, Amsterdam