De in kunstenaarsdorp Bergen (NH) geboren Willibrord Huijben maakt sculpturen in een vormentaal die ontleend werd aan de ontluikende, stuwende en pulserende natuur. Hoewel Willibrord de naam heeft een ‘filosofische’ beeldhouwer te zijn, moet voor hem een creatie vooral vanuit zichzelf communiceren en inspireren. Aanvankelijk was harde natuursteen zijn materiaal, maar toen zijn lichaam dat niet meer toeliet, is hij noodgedwongen op zoek gegaan naar andere materialen. Tegenwoordig werkt hij met vilt en papier-maché, en gaat vervolgens aarzelend over op keramiek. Waarbij Willibrord meer nog dan vroeger verschillende materialen als hout, glas of albast naadloos met keramiek assembleert tot een passend geheel. Wat hij in zijn werk tot uitdrukking wil brengen omschrijft Willibrord zelf als de ‘zachte krachten van de natuur’.
Website www.willibrordhuijben.nl. De foto’s zijn van Corah Dijkstra.


HET VERLANGEN (2005), hardsteen, ijzer, 125 x 45 x 40 cm


BEGINSEL (2013) albast, alpacawol, Amerikaans eiken, graniet, 130 x 40 x 30 cm


3G (2015), steengoed, glas, 38 x 20 x 11 cm


STRALEND (2021). lindenhout, steengoed, 36 x 18 x 10 cm


HOUVAST (2021), steengoed, Bankirai, 25 x 23 x 8 cm