Veelzijdigheid kenmerkt de carrière en het werk van Yves Dejardin. Hij woont in de buurt van Poitiers, maar ik ontmoette hem tijdens een overzichtstentoonstelling (van zo’n honderd werken) in het Provençaalse wijndorp Cassis, waar hij bij herhaling heeft geschilderd. Yves ontving kunstopleidingen in zowel Marseille als Parijs, is drukker van huisuit, is meester-glasartiest, was jarenlang fotoredacteur van Le Point – en besloot op een gegeven moment om fulltime kunstenaar te worden. Zijn oeuvre bestaat uit o.a. knappe, soms ingekleurde pentekeningen met Chinese inkt, olieverfschilderijen en etsen. Yves’ werken verkoopt hij rechtstreeks, informatie via ydejardin@yahoo.fr.

De parkiet (38 x 35 cm, Chinese inkt en kleurkrijt)

Cap Canaille gezien vanuit de calanques (80 x 64 cm, olieverf op doek)

Ik geloof dat het regent (46 x 39 cm, Chinese inkt)

Zonsondergang op de Canaille (58 x 49 cm, Chinese inkt en kleurkrijt)

De kip (31 x 39 cm, Chinese inkt)