Er is flink wat kunst te zien in Fort Lauderdale (oostkust Florida), in galerieën, in culturele centra en in musea – met voorop het NSU Art Museum (de afkorting staat voor Nova Southeastern University). Het ruime gebouw bevindt zich downtown, aan het begin van de beroemde Las Olas Boulevard, dateert uit 1958 en kreeg een eigentijdse vormgeving. Tot de vaste collectie behoren werken van William J. Glackens wiens werken duidelijk geïnspireerd werden door die van Pierre-Auguste Renoir. Tot 19 mei 2019 zijn zelfs schilderijen van beide kunstenaars te zien, naast elkaar. De vaste verzameling telt ruim zevenduizend stuks, en bevat ook moderne creaties van uiteenlopende stijlen (waaronder Cobra) en allerlei verschillende kunstenaars. Leuk bedacht overigens om in het eigen café een croque musée aan te bieden.


William J. Glackens, Nude dressing (1909)


William J. Glackens, Bowlers, Le Ciotat (1930)


Frank Stella, Fortin de las Flores (1966)


Karel Appel, Close together (1976)


Julian Schnabel, Portrait of Olatz Schnabel (1997)