Dit in 1974 geopende museum in Greenville, South Carolina, is nauwelijks bekend binnen Amerika, laat staan daarbuiten – maar bezit een collectie van wereldniveau. Op de diverse verdiepingen zijn, deels in regelmatig wisselende tentoonstellingen, o.a. schilderijen te zien van beelden uit het Zuiden, impressionistische en uit de eerste helft van de vorige eeuw. En je vindt er de grootste publieke verzameling van aquarellen gecreëerd door de meester Andrew Wyeth (1917-2009) die behalve Helga Testorf (‘mijn favoriete model’) ook anderen portretteerde en schitterende landschappen maakte. Het is gewoon feest om dit museum te bezoeken.


Carl Hirsberg, A coffe on the Natchez Trace (1900)


Helen Maria Turner, Girl with a lantern (1904)


John Kelly Fitzpatrick, Biggest Show on Earth (1936)


William Henry Johnson, Flowers in a white vase (1937)


Andrew Wyeth, Captain Cook (1986)