Haar leven lang heeft Julia Swartz gewoond, gewerkt en – met tussenpozen – geschilderd in Lancaster County, Pennsylvania, dezelfde streek waar veel Amish verblijven. Als klein kind leende ze al olieverf van haar moeder. Eenmaal op school en daarna volgde ze cursussen en bezocht talrijke musea. Haar oeuvre is omvangrijk en frequent won ze er prijzen mee. Na rond de eeuwwisseling een oogziekte grotendeels overwonnen te hebben, stortte ze zich nog meer op het schilderen van vaak bloemen, haar tuin, landschappen en Amish elementen, terwijl ze bovendien knappe portretten maakte. Behalve met olieverf weet Julia met aquarelverf prachtige schilderijen te maken. Ik ontmoette de kunstenares in haar eigen galerie langs de hoofdstraat van het Amish dorp Intercourse, waar ze zowel originelen als perfecte prints exposeert en verkoopt. Haar website is www.juliaswartz.com.

Simple house, ciclee print

Gold finch, olieverf op doek

Sunflowers, ciclee print

Buggy row, ciclee print

Summer hydranges, olieverf op doek