Meesterlijk, die term verdient dit museum In twee opzichten. Om te beginnen voor zijn inrichting die heel smaakvol, ruim, rustgevend en goeSA1 (Small)d verlicht is. Wat het een plezier maakt om er te wandelen. Onvoorstelbaar dat dit ooit een hele grote bierbrouwerij was (van Lone Star). En dan is er de rijke collectie die grotendeels dankzij gulle gevers, waaronder Nelson Rockefeller, tot stand kwam. Op de diverse verdiepingen vind je o.a. kunstwerken uit Egypte (soms van vijfduizend jaar geleden), een hal met Romeinse  standbeelden, een nog oudere Etruskische sculptuur, Iers zilverwerk, Spaans koloniale en pre-Columbiale kunst, schilderijen van Amerikaanse meesters, religieuze uitingen en vooral Aziatische kunst, uit voornamelijk China, India en Japan.  Wie dit museum bezoekt krijgt voortdurend het gevoel in een schatkamer te lopen, een serie schatkamers eigenlijk.

SA_11 (Small)Etruskische sarcofaagdeksel (3e eeuw v. Chr.)

SA_10 (Small)Chinese vaas, Yuang dynastie (13e-14e eeuw)

SA9 (Small)Near San Antonio, Robert Julian Onderdonk (1918)

SA_14 (Small)Yogine uit Noord-India (10e-11e eeuw)

SA5 (Small)Kameel, China, Tang dynastie (7e-10e eeuw)