Een van de mooiste musea in het culturele district van Fort Worth Amwerd geheel gewijd aan Amerikaanse kunst, vooral uit de negentiende en twintigste eeuw. Alle mogelijke schilderstijlen worden vertegenwoordigd, van impressionistisch tot abstract, met ook veel werken van der fameuze  western art schilders Charles M. Russell en Frederic  S. Remington. Treffend is het om te zien hoezeer twee werken uit hetzelfde jaar, 1889, van een elkaar verschillen, het vol beweging zijnde A dash for the timber van Remington en het serene stilleven Wrapped oranges van McCloskey.

Am1 (Small)A dash for the timber, Frederic S. Remington (1889)

Am3 (Small)Wrapped oranges, William J. McCloskey (1889)

Am5 (Small)Figure, Morton Livingston Schramberg (1913)

Am6 (Small)Flags on the Waldorf, Childe Hassam (1912)

AM_13West Texas incident, Everett Spruce (1937)