Buiten het eigen Philadelphia en zeker Amerika hebben weinig mensen van dit museum gehoord, maar het is van wereldklasse. Dit dankzij een fantastische, door de zeer welgestelde Dr. Albert C. Barnes verzamelde collectie van o.a. impressionisten en hun opvolgers. De muren hangen helemaal vol met meesterwerken, waaronder 181 schilderijen van Renoir (grootste aantal ter wereld), 69 werken van Cézanne (idem), terwijl Matisse vertegenwoordigd is met 59 creaties en Picasso met 46. Ook Van Gogh, Modigliani en fameuze, 20e-eeuwse Amerikaanse kunstenaars ontbreken niet. Het is gewoon feest om dit museum te bezoeken.

Claude Monet, De atelierboot (1876)

Pierre-Auguste Renoir, Jonge moeder (1881)

Paul Cézanne, La Montagne Sainte-Victoire (1895)

Vincent van Gogh, Joseph-Etienne Roulin (1889)

William James Glackens, Race track (1909)