Je zou dit museum culturele hart kunnen noemen van Columbia, de hoofdstad van South Carolina. Want het ligt downtown en beschikt over een schitterende collectie kunstwerken, de meeste uit Amerika en Europa. In een stuk of twintig galerieën zijn werken te vinden – van oude en jonge meesters – die zo’n 24 eeuwen vertegenwoordigen. Bovendien organiseert het in 1998 heropende museum met grote regelmaat bijzondere tijdelijke (overzichts)tentoonstellingen, zoals over de Amerikaanse impressioniste Jane Peterson die behalve in Amerika ook heeft geschilderd in o.m. Canada, Engeland, Frankrijk, Italië (Venetië), Turkije en… Volendam.

 


Pieter Claesz, Stilleven (1657)


Dr. Benjamin Taylor, William Merritt Chase (1902)


Jane Peterson, Sunlight & shadow, Venice (begin 20e eeuw)


Robert Henri, Mary Ann MacNamarra (1925)


Dale Chihuly, Untitled (2010)