In een groene zone bij de haven van St. Petersburg (Florida) floreert sinds 1965 het Museum of Fine Arts, het eerste in zijn soort ter plaatse. Door de decennia heen werd het gestaag met nieuwe vleugels uitgebreid, vanwege de groeiende collectie. Deze is buitengewoon gevarieerd, bestrijkt een grote tijdspanne en is zeer internationaal. Wandelend door de vaak stijlvolle zalen maken de bezoekers een kunstzinnige, wereldwijde tijdreis. Alleen al naar de sublieme details (foto linksboven) van de Venetiaanse Canaletto zou je zomaar een kwartier kunnen kijken. En nagenieten is mogelijk in het eigen MFA Café, bijvoorbeeld met een miniflesje Prosecco en een royaal gevulde croque monsieur.


Berthe Morisot, La Lecture (1888)


John Leslie Breck, Evening in Giverny (1891)


François Picabia, De kerk van Montigny (1908)


Georgia O’Keeffe, Poppy (1927)


Squire J. Vickers, Cityscape with Sun (1927)