In stijl met het geheel herbouwde centrum van Le Havre kreeg ook het plaatselijke kunstmuseum MuMa een zeer eigentijds aanzien. Architecten in ingenieurs werkten samen om een hoekig complex te creëren dat aan de voorzijde uitzicht biedt op havenpieren. De collectie gaat terug tot de 17e eeuw, maar het zijn vooral kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw die domineren. Een veel vertegenwoordigde schilder, waarvan het museum 128 werken bezit, is Raoul Dufy – want die werd in Le Havre geboren. Nog meer kun je als bezoeker genieten van tekeningen, schetsen, studies (waaronder de drie rijen met koeien) en schilderijen die Eugène Boudin maakte, de kunstenaar wiens bakermat het Normandische Honfleur is, want van van deze zeer productieve kunstenaar heeft het MuMa 350 werken plus brieven in bezit.


Johan Bartold Jongkind, Quai à Honfleur (1866)


Alfred Sisley, La Seine au Point-du-Jour (1877)


Claude Monet, Fécamp, bord de mer (1881)


Raoul Dufy, Les gymnastes (1905)


Nicolas de Staël, Paysage Antibes (1955)