De grootste verzameling van Amerikaanse sculpturen, zo’n tweeduizend in totaal, werd niet ondergebracht in een regulier museum, maar in een subliem, 175 hectare bestrijkend complex van tuinen, parken, vijvers, paden en lanen, Brookgreen Gardens. Dit ligt dicht bij de strandkust van South Carolina en trekt ruim 350.000 bezoekers per jaar. Het openluchtmuseum, want dat is het, diende aanvankelijk als onderkomen voor de privécollectie van een echtpaar dat beeldhouwers sponsorde en waarvan de vrouw zelf een bekende kunstenaar was, Anna Hyatt Huntington. Behalve in de open lucht worden talrijke – kleinere – sculpturen geëxposeerd in een drietal galerieën.


Anna Hyatt Huntington, Diana of the chase, 1922


Albert T. Steward, Fawn,1936


Anna Hyatt Huntington, Fillies playing, 1956 (opnieuw gegoten in 2010)


Richard McDermott Miller, The Saint James Triad, 2000


Dale A. Weiler, Riding the wild wind, 2015