Van origine is Château La Coste – gelegen in een stil landschap bij Le Puy Sainte Réparade, op pakweg een half uurtje rijden van Aix-en-Provence – een wijndomein, maar werd deze eeuw ontwikkeld tot een bestemming van wereldklasse. Dit dankzij een luxe hotel, restaurants en een immens openluchtmuseum geheel gewijd aan moderne kunst en progressieve architectuur. Naast druivenstokken, in bossages en bij gebouwen heeft men ruim dertig kunstwerken geplaatst die merendeels opdracht werden gecreëerd. Het gehele circuit bewandelen duurt ongeveer anderhalf uur, waarna je ontspannen kunt genieten van een goed glas wijn op het terras van het eigen wijndorpje.

 

 

 

 

Alexander Calder, Small crinkly, 2003

 

 

 

Louise Bourgeois, Crouching spider, 2003

 

 

 

Sean Scully, Wall of light cubed, 2007

 

 

 

 

Frank Gehry, Muziekpaviljoen, 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tom Shannon, Drop, 2009