Op een paar honderd meter van het Musée Granet bevindt zich een dependance die met hetzelfde toegangskaartje kan worden bezocht. In dit geval bestaat het museum uit een grote gerestaureerde kapel uit de 17e eeuw. En zoals de naam al aangeeft, wordt hier hoofdzakelijk kunst uit de vorige eeuw tentoongesteld. Het gaat om ruim 130 merendeels prachtige werken, hoofdzakelijk schilderijen, uit de collectie van Jean Planque, een Zwitserse verzamelaar die zelf ook schilderde.
Visueel valt hier véél te genieten.

 

 

 

 

 

Vincent van Gogh, Boeket bloemen (detail), 1887

 

 

 

 

 

 

Roger de la Fresnaye, Le Pont du Moulan, 1912

 

 

 

 

 

 

 

 

Jean Planque, De Sainte-Victoire overdag, 1951

 

 

 

 

 

Pablo Picasso, Harlekijn, 1957

 

 

 

 

 

 

 

Kasta Alex, Where the orange Window’s seat was, 1988