Wat bekendheid betreft verkeert dit in 1908 geopende museum in de schaduw van het Guggenheim, maar het bezit wel een schitterende collectie van meer dan veertienduizend werken. Wat dit Museum van de Schone Kunsten tot het derde van heel Spanje maakt. Behalve Baskische en Spaanse kunstenaars zijn ook groten uit andere westerse landen met werken aanwezig. De tijdspanne loopt van de 13e eeuw tot en met de 20e, met accent op de laatste twee eeuwen. Tot 2 juni 2019 vindt de overzichtstentoonstelling ABC plaats, gewijd aan alfabetisch gerangschikte thema’s.

 


Paul Gauguin, Wasvrouwen in Arles (1888)


Mary Cassatt, Seated woman with a child in her arms (1890)


Aurelio Arteta, Een spel pelota (1910)


Ignacio Zuloaga, Portret van Gravin Mathieu de Noailles (1913)


José Arrüe, Baskische romería (1921)