In het hart van Ootmarsum, op 25 april 2013, opende de toen 75-jarige schilder Ton Schulten zijn eigen museum – en doneerde dat aan zijn dorp. Zijn vrouw Ank knipte het lint door, waarna de genodigden een bijna tempelachtig gebouw konden betreden om daar, op twee stijlvol vormgegeven, goed verlichte etages, Tons kleurrijke, alom geroemde werken te bekijken, alsmede tientallen, vaak spectaculaire sculpturen, in keramiek, brons, glas en staal. Deze schitterende collectie wordt sindsdien regelmatig aangevuld met o.a. verkoopexposities van kunstenaars die Ton bewondert. Bovendien kan in het museum een tweetal filmpjes over deze grote Twentse schilder en de opening van zijn unieke museum worden bekeken. Overigens zijn de hier afgebeelde schilderijen van Ton Schulten in werkelijkheid prachtig en meestal kleurrijk ingelijst – het loont dus de moeite om ze persoonlijk te gaan bekijken.


De Bleek, 1996


Twentse Essen, 1997


Zonnebergweg, 1998


Avondstemming, 2002


Twente in volle gloed, 2009