Het was tijdens een open dag in atelier A6 te Heerhugowaard dat ik Loredana Ibelli en haar werk ontmoette – want daar geeft ze les. Al sinds haar kinderjaren zijn tekenen en schilderen de grootste passie van deze Italiaanse. Vandaar dat ze ging studeren aan zowel het Liceo Artistico Cottini als aan de Accademica Albertina di Belle Arti, beide in Turijn. Tijdens die kunstopleidingen ‘heb ik de interesse voor de academische traditie van figuratief schilderen en tekenen ontwikkeld. Traditionele methoden zoals glaceren met olieverf in dunne lagen zijn toegepast in de meeste van mijn schilderijen’. Loredana vertelt ook dat haar werk geïnspireerd wordt door de realiteit: waarnemen van vorm en kleur, en met name van licht en donker (‘chiaroscuro’). Bovendien zijn persoonlijke herinneringen aan haar geboorteland en aan de Italiaanse kunstgeschiedenis belangrijke componenten in Loredana’s werk. Contactadres l.ibelli@quicknet.nl. Alle hieronder afgebeelde werken zijn gemaakt met olieverf op hout.


Baia del silenzio (2022)

 

 

 

 

 

 

 

 

Onda (2022)


Siracusa (2018)


Pizzo (2018)


Fiorenza (2017)