De staf van dit in het oude stadshart van Alicante gelegen, gratis toegaMunkelijke museum heeft nog veel te leren wat klantvriendelijkheid betreft. Informatie over de permanente collectie wordt niet in het Engels vermeld, soms zijn de beschrijvende bordjes op de vloer geplaatst (en zie je bezoekers door de knieën gaan om ze te kunnen lezen) en op twee etages zijn voor het publiek banken noch stoelen te vinden. Maar de – deels regelmatig wisselende – collectie, die is prachtig. Met accent op lokale en regionale schilders uit de 19e en begin 20e eeuw.

Mu3APedro Serrano Bossío, Fruttarolla (1889)

Mu9BJoaquín Agrasot y Juan, Visa del puerto (circa 1890)

Mu6Helliodoro Guillén Pedemonte, La ultima barrasca (1894)

MU10Fernando Cabrera Cantó, Necesita usted modelo? (1901)

Mu2AEmilio Varela Isabel, Calles y azoteas del barrio de Santa Cruz (1929)