In een hoekpand langs de stille dorpsstraat van het oude Amstelveen floreert een mooi museum dat van binnen groter is dan de buitenzijde doet verwachten. Het werd geïnitieerd door Jan van der Togt, de grote man achter Tomado (je weet wel, van de rekjes). Hij verzamelde hoofdzakelijk schitterende eigentijdse glasobjecten; deze vormen dan ook de vaste collectie, samen met een viertal doeken van Hans Kanters. Tijdelijke tentoonstellingen worden eveneens georganiseerd, zoals momenteel (tot en met 27 januari) de spraakmakende, zoniet controversiële van Lita Cabellut die sommige van haar altijd grote geschilderde portretten schoppend beschadigt ‘om de kwetsbaarheid van de mens te laten zien, om littekens vast te leggen’.


Richard Ritten, Dobbelsteen nr. 14 (1941)


Corneille (1922-2010), Geen titel (uitvoering Van Tetterode)


Menno Jonker, Kom (1968, uitvoering Richard Price)


Hans Kanters, De waarheid gelogen (1977)


Bernard Heesen, Aiguière (2002)