Hoe rijk en hoe gevarieerd de collectie is van het – naast een rivier en parkeergarage gelegen – Tampa Museum of Art blijkt alleen al uit de tentoonstelling waarmee rond de jaarwisseling (van 2019/20) de 100th anniversary van dit museum werd gevierd. Deze bestond namelijk uit honderd werken van verschillende kunstenaars, als representanten van de vaste collectie en ter aanvulling op de frequente tijdelijke exposities. Het accent van de eigen verzameling ligt enerzijds op vazen en sculpturen uit de oudheid, anderzijds, als totaal contrast, op eigentijdse werken van voornamelijk Amerikaanse kunstenaars. En na afloop kun je er eenvoudig maar lekker lunchen, met uitzicht over de Tampa Riverwalk.


Griekse drinkkop (circa 490 voor Chr.)


Bernice Abbott, Zito’s bakery (1932)


Abraham Walkowitz, The Bathers (1935)


William Pachner, Landscape (1976)


Mernet Larsen, Raft (2017)