Een van ’s werelds mooiste wijnbezittingen is het Zuid-Afrikaanse, bij Franschhoek gelegen Boschendal, dat 2240 hectare bestrijkt waarvan 200 met druivenstokken. Het is altijd een feest om Boschendal te bezoeken. Dit niet alleen vanwege het historische herenhuis, het proeflokaal waar lekkere wijnen worden geschonken, de sculpturencollectie, de rijk voorziene winkel en de rozentuin, maar ook omdat je er zo lekker kunt eten – op maar liefst drie locaties. In het hoofdrestaurant blijkt over welke superieure ingrediënten Zuid-Afrika beschikt. Niet alleen vis, vlees, gevogelte en wild, maar ook groenten en fruit. Want voor de lunch staat een fantastisch buffet klaar met louter en alleen gerechten die met lokale heerlijkheden werden bereid. De prijs – waarvoor je kunt eten zoveel je wilt – bedraagt slechts 195 rand. En ongeveer eenzelfde bedrag wordt voor veel Boschendal wijnen gevraagd. Waaronder de verkwikkende, door gras en groen fruit getypeerde 1685 Sauvignon Blanc, die ook wat sémillon bevat. De kostelijke, van wat vanille en zacht frisse fruitaroma’s voorziene 1865 Chardonnay Pinot Noir is eveneens verkrijgbaar, net als de stevige, grotendeels op vat gerijpte 1685 Chardonnay. Plus de genereuze, bessige en ook sappige 1685 Shiraz, een rode verleider. We hebben deze wijnen, die ook per glas beschikbaar zijn, genoten bij kleine porties van o.a. pompoensoep met blauwschimmelkaas, tonijn-komkommermousse, allerhande salades, kippenlevers met brandewijn en room, gegrilde zeevis, lamsbout, een beetje bobotie (gehakt met o.a. kerrie en andere specerijen, maar zonder de sambal), verse groenten en zachte streekkazen. Wat ons betreft wordt Boschendal omgedoopt in Boschenvreugde.
Boschendal, langs de weg van Stellenbosch naar Franschhoek, Zuid-Afrika. Voor reserveringen info@boschendal.com.