Het sjiekste restaurant naast de Galleria, het sjiekste winkelcentrum van Fort Lauderdale (Florida), is een vestiging van The Capital Grille. Donkerbruine tonen domineren het interieur, en de tafels zijn stijlvol gedekt met wit linnen en fraai servies. Alleen de – gelukkig zachte – achtergrondmuziek vormt een niet passende, vreemde ratjetoe. Desgevraagd brengt gastheer Bill Keuper ons de wijnkaart, die een IPad blijkt te zijn. Een selectie van goede wijnen verschijnt op het scherm, maar we houden het tijdens onze lunch liever op wijnen per glas. En die staan achterop de menukaart, 27 stuks, vanaf $10. Iets meer dan dat bedrag betalen we voor een correcte Pinot Grigio uit Italië, maar de Whispering Angel rosé uit 2018 kost drie dollar meer. Het is een drupsachtige, kruidige Provençaalse rosé, best plezierig… maar toch geen AIX. Wikkend en wegend, de spijskaart biedt heel wat verleidingen, kiest een van ons de gebakken zalm met gesneden shiitake, dito groene asperges en een frisse botersaus. De vis ligt op een puree van meiknol en wordt omringd door een cirkel van peterselie olie. Heerlijk gewoon ($20, inclusief een groene salade vooraf). Tafelgenote geniet van een andere zogeheten plate, de gelijk geprijsde, gegrilde, sappige kippenborst met aardappeltjes, mediterrane olijven, tomaten en een rode-wijnreductie. Als lunchplek is The Capital Grille gewoon een kapitaal adres.
The Capital Grille, 2430 East Sunrise Boulevard (pal naast de hoofdingang van de Galleria), Fort Lauderdale, Florida. Tel. (954) 446 2000. Alle dagen lunch vanaf 11.30 uur.