Een succesvolle Amerikaanse restaurantketen die bestaat uit meer dan tweehonderd zaken in bijna dertig staten is Bonefish Grill. De specialiteit is seafood, met name wood-grilled fish. En de setting zou je kunnen kenschetsten als ontspannen sjiek. Twintig jaar geleden ging de eerste vestiging open, in St. Petersburg (Florida), en in diezelfde stad lunchten wij in het filiaal naast Tyrone Square, een winkelcentrum. De wijnkaart bood zowel kwaliteit als variatie. Met ook flink wat per glas beschikbare wijnen, zoals de Martín Codax Albariño uit Rías Baixas ($8,90), de King Estate Pinot Gris uit Oregon ($7,40) en de Kim Crawford Sauvignon Blanc uit Marlborough (een prijzige $13,50). Er werd ook een split  (klein flesje, 187 ml) van Domaine Chandon  aangeboden, een van onze favoriete Californische bubbelwijnen, als gebruikelijk uitstekend. Na lekker brood met o.a. olijfolie arriveerde als lunchgerecht een van de op hout gegrilde vissoorten, Atlantische zalm, op verzoek zonder saus (want alle sauzen bevatten  een beetje knoflook), met erbij spinazie (eveneens zonder knoflook) en een zachte aardappelgratin. En dat alles in een small portie ($18,70 plus wat tax). Hoe het allemaal smaakte? Gewoon heerlijk. De vis had men perfect bereid, wat ook gold voor beide groenten. Bovendien was de bediening glimlachend attent. Geen wonder dat Bonefish zo succesvol is.
Bonefish Grill, Tyrone Boulevard North 2408, St. Petersburg, Florida. Tel. (727) 344 8600. Zeven dagen per week open voor lunch en diner.

 

Banner-Heeren-van-Heusden-Gratis-Wijn-Proeven