Groenteteler en -handelaar Bill Collison creëerde vanaf 2001 in heel Engeland een keten van meer dan 85 informele, gezellige restaurants. We troffen er ook een in het centrum van Bath, een stad die zeker zo’n vierhonderd eetgelegenheden telt, en wel heel centraal, vlak bij de belangrijkste attracties. De straat heet Cheap Street, wat heel toepasselijk is. Want kun Bill’s kun je voor vrij weinig geld gewoon lekker lunchen. Zonder opsmuk noch gastronomisch gedoe. Wij hielden het echt eenvoudig door zowel prima brood uit de steenoven te bestellen, met erbij olijfolie en balsamico azijn (3,25 pond) als warm geserveerde Cumberland sausages met honingmosterd (4,95 pond). De worstjes, gesneden stukken eigenlijk van lang totaal, worden al sinds 1500 in Cumbria gemaakt, en waren smakelijk gevuld met zacht, beheerst gekruid varkensvleesgehakt. Behalve wijn, zoals de House Prosecco, kun je bij Bill’s ook allerlei alcoholvrije maaltijd begeleiders per glas bestellen, waaronder ambachtelijk gemaakt cloudy appelsap.
Bill’s, 7-8 Cheap Street, Bath. Tel. 01225 424 262. Zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner.

www.bills-website.co.uk/restaurants/bath