Cap (Small)Toeval, een verlate afvaart, bracht ons in lunchtijd naar het sjieke, overdekte winkelcentrum The Galleria van Fort Lauderdale. Links van de hoofdingang is daar een van de meer dan vijftig vestigingen van The Capital Grille gesitueerd. Behalve een overdekt trottoirterras beschikt het restaurant over een sjiek, warm interieur met veel donkerbruin en wit gedekte tafels. Behalve een matze, een knapperig sesambolletje en het menu reikte gastheer Bill Keuper ons geen wijnkaart aan, maar een iPad. Want in The Capital Grille kunnen wijnen tegenwoordig alleen digitaal worden geselecteerd. Het was even wennen, omdat je steeds slechts een klein deel van de collectie kunt zien, en ook aparte pagina’s moet oproepCap1 (Small)en voor o.a. wijnen per glas, maar een voordeel is dat per wijn veel meer informatie kan worden verstrekt (ook sommelierachtige over wijn-spijscombinaties) dan een paar regels op een gedrukte wijnkaart. De prijzen, vooral die voor wijnen per glas zijn stevig, zelfs voor Amerikaanse begrippen (voor droog wit vanaf $9). Voor dat bedrag zagen we echter ook een split (187 ml) Prosecco van Zonin, plezierig fris, niet te zoet, aangenaam fruitig – en mede vanwege zijn bescheiden 11 procent alcohol een attractieve lunchwijn. Op de spijskaart ontdekten we behalve bijzondere burgers (zoals die van Waygu met Gorgonzola en witte truffel) ook zogeheten plates ($18). Deze bestaan uit twee gerechten naar keuze. Als Cap3 (Small)een van de begingerechten arriveerde een romige aardappelpreisoep, ouderwets lekker, enigszins aards en met een licht accent van knoflook. Daarna werd genoten, zoniet gesmuld van jumbogarnalen, drie stuks, met een smaakrijke, perfecte risotto van wilde paddenstoelen. Een andere hoofdschotel bestond uit een groot, langwerpig kadetje, gevuld met een royale portie kreeft uit Maine, en als garnituur een puntzakje mild frisse, crispy chips bereid met moutazijn (links).  De kreeft zou nog beter hebben gesmaakt als men de ministukjes rauwe paprika achterwege had gelaten. Hulde overigens voor de zeer attente, zeer vriendelijke bediening die ons mede deed besluiten om nog eens terug te komen, maar dan voorbedacht.
The Capital Grille, The Galleria, 2430 East Sunrise Boulevard, Fort Lauderdale, Florida 33304, Verenigde Staten. Tel. (954) 446 2000. Maandag gesloten, alle andere dagen open voor lunch en diner vanaf 11.30 uur.