Kunstgalerie of restaurant? Chagall’s is beide. In dit centraal gesitueerde Praagse restaurant zijn een paar wanden vol gehangen met voornamelijk impressionistische werken van Tsjechische schilders. En in een hoek achterin vind je een originele tekening van de man naar wie dit vrij jonge bedrijf werd genoemd. Voor het overige heeft de inrichting een hoog designgehalte, maar is toch warm. Flink wat gerechten kun je zowel in een normale als in een kleine portie bestellen. Waaronder een hele smakelijke, oorspronkelijke soep, de fluwelige crème van artisjokken met stukjes milde Gorgonzola (CZK 95, zie foto). Van de begingerechten verdient de terrine, twee plakjes, van foie gras een aanbeveling: smeltend zacht en zeer smakelijk met als fris accent rasp van Granny Smith (CZK 310). Voor gasten met trek is de copieuze hoofdschotel met maïskip bestemd, die als extra’s groene pitabonen en een padden-stoelensaus biedt. Terwijl voor de kleinere eters de gegrilde coquilles met saffraanrisotto in aanmerking komen (CZK 220). Als wijn – veel per glas was er niet – bestelden we de Pinot Noir rosé 2009 van Michlovsky. Héérlijk gewoon. Met sappig fruit van bessen en rode vruchtjes, frisheid, een kruidje en elegantie – het zoveelste bewijs hoe lekker Tsjechische wijn kan zijn (CKZ 4980).
Chagall’s, Kozí 5, Praag 1, Tsjechië. Tel. (00-420) 739 002 347, www.chagalls.cz,