Met uitzicht op de markante Wachovia Bank Tower, het hoogste gebouw van Winston-Salem (North Carolina) kun je gratis parkeren bij Willow’s Bistro. Deze in een voormalig treindepot gevestigde zaak is altijd heel druk, want kok-eigenaar Will Kingery en diens brigade bereiden smakelijke schotels voor vriendelijke prijzen – doorgaans op basis van veelal organische seizoensingrediënten. Zoals gegrilde groene asperges met shiitake en een balsamico vinaigrette ($8) of gebakken grote coquilles met een uiensaus ($11). Op de compacte wijnkaart zagen we zowaar twee Grüner Veltliners, de pittig frisse van Wolfgang 2010 (glas $6, fles $24) en de nog expressievere Lois 2010 (glas $8, fles $29). Als hoofdgerecht bestelden we de eerst gebakken en daarna in de oven gebraden, heerlijke eendenborst met een saus van gedroogde kersen en broccoli. Daarbij op verzoek geen rijst, maar superlekkere frites met schil ($26). Vanwege de kersen viel de wijnkeuze op de Californische Pinot Noir 2009 van Bogle, sappig, mondvullend en flink voorzien van fruit (glas $8, fles $29). De vriendelijke bediening maakte het geheel helemaal af.
Willow’s Bistro, 300 South Liberty Street, Suite 125 (bij het Children Museum), Winston-Salem, North Carolina, Verenigde Staten. Tel. (00-1) 336 293 4601, www.willowsbistro.net