Langs de zeeboulevard van Fort Lauderdale, Florida, vind je een van de gerenommeerdste restaurants ter plekke, 3030 Ocean. Het werd ondergebracht in het kolossale Marriott Harbor Beach Resort, dat een riant zwembad heeft. De rechthoekige eetzaal is ruim, met zowel rondeOc7 als vierkante tafels, nogal lage stoelen en banken langs de hoge wand waarachter een soms luidruchtige bar werd geplaatst. Het licht ’s avonds is zwak, zozeer zelfs dat aan bepaalde tafels de gasten alleen met hulp van een zaklantaarntje (geleend van de bediening) de kaarten kunnen lezen. Buiten losse gerechten wordt een drie gangen tellend dagmenu aangeboden vanaf  $48, met een bijbehorend wijnarrangement vanaf $11. Tijdens ons bezoek begon het met white water clams, geserveerd in hun schelpen met schijfjes sinaasappel, een Belgische biersaus en getoast ‘boerenbrood’ dat daarin kon worden gedoopt. Dit zeer smakelijke geheel kreeg als begeleider een perfecte, fruitig grassige Sauvignon Blanc 2013 uit 2013, The Crossings. Een startschotel à la carte bestond uit gegrilde octopus die dankzij kikkererwten een licht aards accent kreeg – echt lekker ($15, foto). De Chandon Brut, een Oc1beste bubbel uit Californië, van Moët & Chandon, kon het er goed mee vinden (klein flesje $12, hele fles $48). Na te lang wachten werd het menudiner voortgezet met bronzino ofwel zeebaars en papillotte, in dit geval ovenpapier. De zeer sappige vis smaakte enigszins neutraal, en tegelijk een heel klein beetje naar zeetong, wat de ertussen geplaatste citroenschijfjes zeer welkom deed zijn. Hetgeen ook gold voor  het opliftende garnituur van o.a. peultjes, broccoli, aardappeltjes in de schil, paddenstoelen en sjalotten. Als arrangementswijn paste de enigszins milde, toastige stille Chardonnay 2011 van Domaine Chandon er prima bij. Aan gene zijde van de tafel werd gesmuld van seared scallops, geschroeide coquilles op milde witte rijst. Ze kregen een pittige toets dankzij de toegevoegde schapenkaas Pecorino en enkele dunne plakjes truffel ($32). Als menugang nummer drie bracht men een nutella bread pudding, een vrij zwaar geheel met zowel Oc8pecannoten als gedroogde vruchten dat overgoten was met een donkere chocoladesaus. De wijn erbij, een fris zoete, in een borrelglaasje geschonken Riesling uit Washington ging volledig onderuit; het had een Pedro Ximénez uit Jerez of Montilla-Moriles moeten zijn. Ook de veel te dunne cappuccino viel tegen, maar werd netjes niet in nota gebracht. Wat ook gold voor het ongevraagde mineraalwater. Ondanks detailkritiek komen we graag nog eens terug naar 3030 Ocean – voor alle zekerheid met een eigen zaklantaarn.
3030 Ocean, Marriott Harbor Beach Resort, 3030 Holiday Drive, Fort Lauderdale, FL 33316, U.S.A.. Website
www.3030ocean.com.