Wy10Wy75Wat een leuk restaurant en wat hebben we er heerlijk gegeten: The Handle Bar, een hoge rechthoekige ruimte met veel tafels, zitjes en een bar binnen, alsmede een driehoekig buitenterras dat kan worden verwarmd. Het vormt onderdeel van het Four Seasons Resort in Teton Springs, Wyoming, en ligt aan de voet van Rendezvous Mountain, vlakbij de skiliften daar naartoe. In de zaal hangen een stuk of negen tv-schermen, maar het geluid staat gelukkig uit. Onze veel glimlachende, deskundig ober vertelt dat er ook vanavond een flight wijnen ter beschikking is, drie soorten Riesling (à $20), maar we beginnen toch liever met een feestelijk glas Domaine Chandon Brut uit Californië ($15). Wy78Het wordt de partner voor tempura gebakken courgette met een tapenade van gedroogde tomaat en citroenricotta (een portie voor twee, $14, rechts). Het is chef-kok Jeffrey Hileman (foto) die tekent voor dit recept. Het volgende, een uitstekende tonijntartaar, komt van Michael Mina, die het keukenconcept voor The Handle bedacht. We proeven behalve de tonijn o.a. sesamolie, munt, pijnpitten, pepers (beheerst) en eigeel ($11). Het enigszins Wy74 (Small)pittige van deze creatie harmonieert fraai met de expressieve Wither Hills Sauvignon Blanc 2012 uit Nieuw-Zeeland (glas $11). Zowaar, op het menu staat bizon. Dus de strip loin daarvan nieuwsgierig besteld. Het vlees, een megahoeveelheid, smaakt verrassend genoeg bijna zoet. En er moet flink worden gekauwd. Leuk om een keer te proberen. Er komt nog een rode-wijnsaus bij en drie worteltjes, echter geen aardappels ($36). Als wijn valt de keuze op een gespierde Malbec 2012 uit Argentinië, die door zondoorstoofd. mild zwart fruit gemarkeerd van Catena (glas $12). Beide geweldenaren kunnen het prima met elkaar vinden. Terwijl George Baker door de luidsprekers klinkt, arriveert het dessert, de Southern Comfort peach pie met gemberijs ($11). Oef, wat een lekkere finale.
The Handle Bar, Four Seasons Resort Jackson Hole, 7680 Granite Loop Road, Teton Village, 83250 Wyoming, Verenigde Staten. Tel. 307-732-5040.

SILVER DOLLAR GRILL (8/14)
In Jackson, Wyoming, een leuk, toeristisch provinciestadje bezuiden Yellowstone Park en Grand Teton, is The Worth Hotel een instituut. Een historisch rijk etablissement waarin je zelfs én een historical walking tour én Wy69 (Small)een art tour kunt volgen. Zowel de grote bar als de eigen grill kregen de naam Silver Dollar, aangezien een paar duizend zilveren dollars (geslagen in 1921) werden gebruikt voor het inleggen van de lange bar en de glimmende houten tafels. Als aperitief laten we een glas Oyster Bay Sauvignon Blanc 2013 komen, een bijna tintelfrisse Nieuw-Zeelander, plantaardig en fruitig tegelijk ($8). Daarna wordt overgeschakeld op rood: de stevige, van milde roosteraroma’s en wat rijp rood fruit voorziene Rodney Strong Pinot Noir uit Russian River, Californië (glas $12,50, fles $43). Want erWy84 (Small) als hoofdschotel komt een mesquite gegrilde hertenkotelet waarop pepers liggen, terwijl tegelijk salie wordt aangetroffen ($38). De wijn kan het eveneens goed vinden met de crispy eendenborst die vergezeld gaat van o.m. gegrilde groene asperges en auberginerelish ($34, foto). Het aan de buitenkant knapperige vlees smaakt lekker – maar ook de portionering hiervan is zo royaal dat we het nagerecht voorbij laten gaan.
Silver Dollar Grill, The Worth Hotel, 50 North Glenwood, Jackson, 83001 Wyoming, Verenigde Staten. Tel. 307-733-2067.

MADISON CROSSING LOUNGE (8/14)
We zijn in West Yellowstone, een zéér toeristisch plaatsje in de Amerikaanse staat Montana dat voor velenWy55 (Small) fungeert als de poort naar Yellowstone Park. Eetgelegenheden bestaan er volop, inclusief tourist traps, zoals het verschrikkelijk slechte The Branch (van de plaatselijke Holiday Inn). Sjiek of verfijnd, ook niet qua ambiance, zijn onbekende begrippen, maar Wy57 (Small)in de Spartaans ingerichte Madison Crossing Lounge, een voormalig leslokaal van de lagere school, kun je meer dan correct eten. Bijvoorbeeld baby barbecued ribs, waarvan het vlees bijna smeltend zacht is en gelukkig niet al te pittig op smaak werd gebracht (halve, nog altijd genereuze portie $18). Een zachte, soepele mild fruitige Pinot Noir 2012 gaat er prettig mee samen, die van A-Z uit Oregon (glas $12, fles $34). De stevige, vrij sappige, entrecôteachtige flat iron steak is ook niet mis, zij het net wat gaarder dan de gevraagde medium rare, en heeft een mooie grillsmaak ($19). De vooraf bestelde halve spinaziesalade, die tevens gekonfijte pecannoten, bacon, ei en tomaat bevat, bevalt goed, op de te agressieve mosterddressing na ($8,50).
Madison Crossing Lounge, 121 Madison Avenue, West Yellowstone, 59758 Montana, Verenigde Staten. Tel. 406-646-7621 (maar reserveren kan niet).

THE RANGE (8/14)
Wy24 (Small)
Achter het hoofdgebouw van the Teton Springs Lodge & Spa staat het met veel hout en ander bruine tinten ingerichte golfrestaurant The Range. Enkele tientallen leden van de eigen club hebben alle tafels bezet, het is woensdag en dus members night, vandaar dat we plaatsnemen aan de grote bar. De openingsschotel is een aardige combinatie van watermeloenradijs, een verrassend lekkere Nieuw-Zeelandse groente die nu ook in Amerika wordt geteeld, met kleine tomaatjes, knapperige sla, bacon, regionale blauwe kaas en een witte balsamicovinaigrette ($12).Wy25 (Small) Erbij een glas mild fruitige, licht plantaardige Charles Krug Sauvignon Blanc 2013 uit Californië (€11) en er ontstaat een veelbelovende start. We gaan door met wit, de prima, peerachtig fruit biedende Pinot Gris 20113 van King Estate, Oregon ($10). Want het hoofdgerecht is Alaska zalmfilet die zwemt in een Chardonnaybouillon en vergezeld gaat van rijst, babyboerenkool en wortel (€32). Een heerlijk geheel: die beginbelofte werd waargemaakt.
The Range, Teton Springs Lodge & Spa, 10 Warm Creek Lane, Victor, 83455 Idaho, Verenigde Staten. Tel. 208-787-8130.